Stabula Vera Unica is een dynamische, jonge onderneming, ontstaan uit pure hobby. Dit bedrijf fokt enkel kwaliteitspaarden uit de beste moederlijnen. Wij presenteren u graag onze merries en nakomelingen
   
   

 

Julien Scholte

 

 

 

Visie op fokkerij:

"Het fokken begint met een goede merrie. Het grootste genetische aandeel zit in de vererving van de moederlijn. Allereerst vind ik het daarom belangrijk dat de merrie gezond en predikaatrijk is. De hengstkeuze baseer ik vervolgens op de verbeterpunten van de merrie. De richtlijn van het KWPN houd ik hierbij in mijn achterhoofd."

"Mijn fokdoel is het fokken van moderne dressuurpaarden die bergopwaarts kunnen lopen en gebouwd zijn. Ze moeten optimaal bewegen en een fijn karakter hebben zodat ze later goed kunnen presteren in de sport."

 

Stabula Vera Unica:

"Inmiddels ben ik ruim 6 jaar actief bij Stabula Vera Unica. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de verzorging en training van de paarden. Het is een gezellige stal met een team vol meiden. Ieder neemt zijn verantwoordelijkheid waardoor alles soepel verloopt. Het is fijn dat we over zo’n mooie accommodatie beschikken met vele faciliteiten."

 

Toekomst:

"Ik heb in het verleden vooral jonge paarden gereden. De bedoeling is dat ik me weer ga focussen op de wedstrijdsport. Vera Femina SVU is daarvoor mijn nieuwe wedstrijdpaard. Eerder heb ik haar al op 4 jarige leeftijd gereden, vervolgens is zij in training gebracht. Het is fijn dat ze een goede leerschool heeft gehad bij Gotien Sipsma en nu weer bij mij terug is. Zoë R is mijn tweede paard die ik op dit moment slechts nog licht train."

"Naast de dressuursport hoop ik natuurlijk ook weer op vele kwaliteitsvolle veulens! De Wonderboy die in 2008 kampioen in Harich werd wordt komend jaar alweer voorbereid op de hengstenkeuring. We zullen kijken hoe dit allemaal gaat verlopen. Er ligt dus nog genoeg in het verschiet!"

 

 

 
 
Copyright by Stabula Vera Unica