Stabula Vera Unica is een dynamische, jonge onderneming, ontstaan uit pure hobby. Dit bedrijf fokt enkel kwaliteitspaarden uit de beste moederlijnen. Wij presenteren u graag onze merries en nakomelingen

Karin Flapper

Visie op fokkerij:

"Ik ben van mening dat voor het fokken van een talentvol sportpaard, een aantal voorgaande generaties die zich hebben bewezen in de sport, van groot belang is. Hierdoor zorg je ervoor dat de sportgenen, die zo van belang zijn, verankert liggen in de genen van je fokproduct. De voorouders dienen vooral over een functioneel bewegingsmechanisme te beschikken met veel souplesse in de gewrichten en kracht in de achterhand."

Stabula Vera Unica:

"Dankzij de kwaliteitsvolle merries die hier gestald zijn, wordt ons de mogelijkheid geboden hogerop te komen in de sport. Ondanks het fokdoel van de merries, worden wij hierin volop gestimuleerd door middel van de goede faciliteiten die de stal ons biedt en de eigenaresse die onze plannen zo veel mogelijk steunt."

Toekomst:

"Op dit moment werk ik hard aan mijn studie Journalistiek en hoop ik in de toekomst dit vak te beoefenen binnen de paardenbranche. Daarnaast ben ik een ambitieuse amazone die alle kansen aangrijpt om hogerop te komen binnen de paardensport. Een jaar geleden ben ik voor Stabula Vera Unica gaan rijden en sindsdien heb ik al vele succesen met de elitemerrie Voliginn geboekt. Deze merrie breng ik uit in zowel de dressuur- als de springsport. Haar kwaliteiten bieden mij de kans om mij te onderscheiden in de wedstrijdsport. Daarnaast heb ik sindskort een driejarige merrie van Radisson onder het zadel. Haar hoop ik volgend jaar succesvol in de springsport uit te brengen."